Сливи - Опис сортів
- Волошка Виведена в 1997р. Дерево сильноросле, з широкоокруглою, піднятою,
компактною кроною, середньої густоти. Плоди великі, середня маса 30 г, до 50г, овальні. Брюшной шов глибокий,
вузький. Шкірка нерівномірного темно-синього кольору з зеленувато-фіолетовими, часом іржавими плямами і
коричневими крапками, з сильним восковий нальотом. М'якоть жовто-зелена, соковита, щільна, хрящевидна. Смак
кисло-солодкий, дуже добрий. Кісточка добре відокремлюється від м'якоті, середньої величини. Сорт середньопізнього
строку дозрівання, універсального призначення. Урожайність висока. Зимостійкість середня.
- Опішнянка Стародавній український сорт. Дерево сильноросле, високоврожайне.
Плоди середні 25-30г, Колір плоду темно-синій з легким сизим восковим нальотом. М'якоть жовтувато-зелена, щільна,
грубувато-волокниста, соковита, смачна. Кісточка від м'якоті відокремлюється погано. Плоди придатні для вживання
в свіжому вигляді і для виготовлення чорносливу. Дозрівають плоди в кінці серпня на початку вересня. Плодоносити
починає на 4 - 5 рік після посадки. Морозостійкість і суховитривалість висока.
- Ренклод альтана Стародавній сорт Чехії. Дерево сильноросле, крона
округло-овальна, середньої густоти. Плоди округлі, рівнобокі, великі, маса 38 г. Колір плоду рожево-червоний,
густий восковий наліт. Вершина плоду заокруглена, трохи вдавлена, основа заокруглена. Брюшний шов слабо
виражений, не розтріскується. Шкірка тонка, щільна, знімається легко. М'якоть жовта, тонковолокниста, щільна,
соковита. Кісточка округла, 18 мм довжиною, добре відокремлюється від м'якоті. Плоди підходять для вживання в
свіжому вигляді і для виготовлення компотів, сухофруктів, соків.Період дозрівання в середині серпня. Дерево
плодоносить на 4 - 5 рік після посадки. Зимостійкість і посухостійкість середня. Урожайність висока але не
досить регулярна.
- Ренклод ранній Сорт виведений схрещуванням сортів Джефферсон і Персикова.
Висота плодоносних дерев досягає 5 м. Форма крони округла, щільність крони - середньої густоти. Плоди середньої
величини, масою 35-45 г (на молодих деревах досягають 45-50 г), округлі, злегка неправильної форми. Шкірочка
щільна жовтого кольору, з білим нальотом, димчаста. М'якоть плоду зеленувато-жовта, щільна, дуже солодка, з
кислувато-медовими нотами. Дозріває Реноклод Ранній на початку серпня, плоди добре переносять транспортування,
вживаються в свіжому вигляді, зрідка використовуються для переробки. Сорт середньої зимостійкості.
- Ренклод росошанський Отримана на Росошанській зональній дослідній
станції садівництва А. Я. Ворончихіної в 1986 р. Дерево слаборосле в 15-річному віці висота не перевищує 3м,
крона куполоподібна, розлога, досить рідка. Плоди середні масою 36,6 г, округло-овальні, правильної форми, з
боків сплюснуті слабо, верхівка округла, основа плоска або округла. Брюшний шов мілкий і широкий, не розтріскується.
Колір шкірки світло-зеленувато-жовтий, на сонячному боці темно-фіолетовий, плоди покриті блакитнувато-восковим
нальотом. М'якоть бурштинова, середньої щільності, соковита, солодка з легкою кіслинкою. Кісточка велика, плоска
25-27 мм довжиною, від м'якоті відокремлюється добре. Плоди придатні для вживання в свіжому вигляді і для переробки
- на соки з м'якоттю, джеми, варення, компоти (плоди не розкисають), а також для виготовлення високоякісного
чорносливу. Дозрівають плоди в середині серпня. Морозостійкість дерева середньо-висока.
- Угорка звичайнаОдин з найбільш широко поширених сортів сливи. Дерева середньорослі,
вимагають родючих, достатньо вологих грунтів і більш теплих місць розташування. Зимостійкість добра. Дерева починають
плодоносити на 5-6 рік, родять щедро і щорічно. Плоди невеликі величини (20-25 г), темно-сині з сизим нальотом.
М'якоть зеленувато-жовта або золотиста, соковита, кисло-солодка, доброго смаку. Плоди дозрівають у першій половині
вересня, на дереві тримаються довго і підв'ялюються. Дуже добре переносять далекі перевезення. Їх використовують
у свіжому вигляді та для приготування варення, повидла і чорносливу. Сорт районований на всій території України.
- Угорка Італійська(Угорка Сочинська, Французький чорнослив). Сорт ймовірно виник
в Північній Італії. Широко поширений на Україні. Дерева середньорослі, вимогливі до умов зростання; добре вдаються
на родючих і оптимально зволожених грунтах; дуже чутливі до посухи й сухості повітря; зимостійкість задовільна.
Плоди великі (40-50 г), овальні, темно-сині, покриті густим сизим нальотом. М'якоть зеленувато-жовта, щільна,
ароматна, соковита, солодка, дуже гарного смаку. Дозрівають в першій половині вересня. Використовуються для
приготування високоякісного чорносливу.
- Яйцева жовта пізня
|
Реалізуємо саджанці
|